Borgruinen Reifenberg

Da jeg begyndte på slægtsforskning i 2003 var den første gren jeg forfulgte var min farfars fars gren. Jeg blev meget overrasket da jeg fandt tilbage til en præst i Ryslinge sogn på Fyn.
Han hed Mathias Davidsen Reutze og det viste sig at han var født i ca. 1614 i Tyskland. Via hans farmor Anna Alber fandt jeg yderligere tilbage til Ridder Kuno von Reifenberg der er født omkring år 1200. Da jeg begyndte at undersøge noget om ham fandt jeg ud af, at han var en berygtet røver i Ober Rifenberg. Taunus, men også at der var en ruin af hans borg, selv om svenskerne havde forsøgt at ødelægge den.
Den måtte jeg absolut se og i 2006 tog min mand Kurt og jeg derned. Vi havde bestilt 3 overnatninger på Hotel Reifenberg som lå for foden af ruinen. Desværre fik vi at vide at det var et år for tidligt da der hver 4 år blev holdt stor ridder fest i byen for netop efterkommere af Reifenberg ridderne. Men vi fik set ruinen og fik taget nogle billeder, dem kan I se herunder.

Her er vi på vej op til ruinen, som I kan se så er der bygget helt op til. På hotellet fik vi nøglen til det firkantede tårn, desværre var det runde under restaurering

Dette var det første vi så af ruinen. Borgen ser ud til at have haft fire hjørnetårne forbundet med mure og der må havde været en inderborg med det runde og firkantede tårn.

Der var et pænt stort stykke af den forreste mur, her set indefra.

   Foden af det runde tårn

Foden af det firkantede tårn