Hermann af Billung

Hermann af Billung

Mand ca. 912 - 0973  (~ 61 år)

Personlige oplysninger    |    Notater    |    Alle    |    PDF

 • Navn Hermann af Billung 
  Født ca. 912 
  Køn Mand 
  Beskæftigelse Markgreve af Billung 
  Død 27 mar. 0973  Quedlinburg Find alle personer med begivenheder på dette sted 
  Person-ID I3758  edsbjerg-holst
  Sidst ændret 16 nov. 2019 

  Far Billung von Stubenskorn,   f. ca. 860,   d. ca. 957  (Alder ~ 97 år) 
  Mor Ermengarde af Nantes,   f. ca. 870 
  Familie-ID F1728  Gruppeskema  |  Familie Tavle

  Familie Oda,   f. ca. 920,   d. eft. ER 973  (Alder ~ 53 år) 
  Børn 
   1. Bernard I af Sachsen,   f. ca. 950,   d. 9 feb. 1011  (Alder ~ 61 år)
  Sidst ændret 16 nov. 2019 
  Familie-ID F1726  Gruppeskema  |  Familie Tavle

 • Notater 
  • Hermann Billung (900 eller 912 - 27. marts 973) var Markgreven af Billung marts fra 936 til sin død. Den første af de Saxon House of Billung , Hermann var en betroet løjtnant af Otto I, hellige romerske kejser .

   Selv om han aldrig Hertug af Sachsen selv, mens Otto (som var den tronende hertug af Sachsen) var i Italien fra 961 til 972, tjente Hermann som Otto personlige repræsentant i styrende Sachsen. Mod slutningen af ??sit liv, var Hermann den effektive Duke i alle, men navn.

   Hermann døde i 973, blot to måneder før Ottos egen død. Hermann søn Bernard jeg blev udpeget som ny hertug af Sachsen af Otto I søn Otto II , den nye hellige romerske kejser.


   Hermann var søn af den Eastphalian Greve Billung von Stubenskorn (ca. 860-967) og Ermengarde af Nantes . Han var lillebror til den saksiske Greve Wichmann den Ældre . Hermann er generelt regnes som den første Billung hertug ( Herzog ) i Sachsen, men hans nøjagtige position er uklar. Den hertugelige ottonske dynasti var steget til tysk royalty med tiltrædelsen af Henrik Fowler i 919 og var nødt til at koncentrere sig om landsdækkende anliggender. I hvert fald i 961, da kong Otto I Tyskland marcherede mod Kongeriget Italien , for anden gang, han gjorde Hermann administratoren (Procurator regis) i hans Saxon lande.

   Da kong Otto i 936 besteg tronen, udnævnte han Hermann Markgreven (princeps militiae), giver ham den saksiske march nord for Elben floden. Hans Billung marts strakte sig fra Limes Saxoniae i vest langs den baltiske kyst til Peene -floden i øst, omtrent svarer til den senere Mecklenburg -regionen. Otto derved tilsidesat krav af Hermanns ældre bror Grev Wichmann, en svoger af enkedronning Matilda af Ringelheim . Wichmann igen sluttede sig mislykket oprør kong Ottos halvbror Thankmar og Hertug Eberhard af Franken i 938. Har mere autonomi end den moderne Markgrev Gero hersker over den tilstødende Marca Geronis i syd, Hermann aftvunget hyldest fra de lokale Polabian slavere af Obotrite tribal forbund.

   Efter sin brors død i 944, også blev han Greve i den saksiske Bardengau omkring byen Lüneburg , hvor han grundlagde klostret St Michael i denne by. Han bortviser påstande rejst af hans nevøer Wichmann den Yngre og Egbert den en- øjede . I 953 begge sluttede den landsdækkende oprør startet af kong Ottos yngre bror Hertug Liudolf af Schwaben , som kun kollapsede på grund af den massive invasion af ungarske styrker. I løbet af denne alvorlige krise, begyndte kongen, som også var hertug af Sachsen, overdrage flere og flere af hans autoritet i de saksiske lande til Hermann under hans fravær. Imidlertid blev Hermann aldrig navngivet Hertug i kongelige dokumenter. I stedet er han nævnt som en militær leder, Greve, og Markgreve.

   Hans stilling blev styrknet, da den 2. februar 962 da kong Otto blev kronet af den hellige romerske kejser i Rom Pave John XII . Hermann blev modtaget som en konge af ærkebiskop Adalbert af Magdeburg i 972, som selv irriterede kejseren. Han kan have været grundlæggeren af Hermannsburg lokalitet i Lüneburger Heide , første gang nævnt i 1059.

   Hermann døde i Quedlinburg . Hans søn Bernard arvede og styrket sin fars stilling og formået at blive anerkendt som hertug.


   Hermann Billung var måske gift to gange: Ifølge The Chronicles of St Michaels Abbey i Lüneburg, døde en grevinde Oda den 15. marts i et ukendt år efter 973,bemækligvis døde der også en Ode, ægtefælle til Duke Hermann, på samme dag. Hun var sandsynligvis relateret til det kongelige ottonske dynasti, Henry Fowler mormor hed Oda (selv et medlem af Billung dynasti), som også var navnet på hans søster. En anden kone Hildesuith eller Hildegard af Westerburg nævnes i krøniker, men hendes forhold til Oda er fortsat uklar. Hildegard var også navnet på ægtefælle Hermann søn Bernard. Navnet på Hermanns grand-datter Oda af Meissen viser, at Oda var mor til hans børn.

   Han havde fem børn:
   Bernhard I (død 1011), hertug af Sachsen
   Liutger (død 26 feb 1011) Count i Westfalengau, afsluttet i 991, begravet i St. Michaels i Lüneburg, gift Emma (døde 3 December 1038), begravet i domkirken i Bremen og datter af Øjeblikkeligt IV (Immedinger) og Adela af Hamaland , søster til biskop Meinwerk af Paderborn .
   Suanhilde (født mellem 945 og 955 døde 28 November 1014, begravet i klostret Jena, genbegravet efter 1028 i Church of St. George i Naumburg , gift: 1. i 970 Thietmar I (døde efter 979) markgreve af Meissen ,
   2. før 1000 Ekkehard I (myrdet 30 April 1002 i Pöhlde) blev i 992 markgreve af Meissen , begravet i klostret Jena, genbegravet efter 1028 i Church of St. George i Naumburg

   Mathilde (født mellem 935 og 945 døde 25 maj 1008 i Gent, begravet i St. Peters kirke), gift: 1. "Kort før 961" til Balduin III, greve af Flandern (døde 1 januar 962),
   2. Gottfried der Gefangene (døde på 3/4 april efter 995) i 963/982, greve af Verdun (Wigeriche), begravet i St. Peters kirke i Gent

   Imma, i 995 abbedisse for Herford